Monday, 18 January 2016

TPPA Bakal Mengikat Malaysia Kepada Kuasa Asing

Isu TPPA dijangka akan di muktamadkan dan majlis menandatangi perjanjian tersebut bakal di adakan di New Zaland pada 4 Feb 2016 ini bukanlah isu yang sepatutnya di pandang remeh dan lekeh dikalangan kita semua.
Perjanjian ini jika dihalusi secara pandangan agama, pasti sahaja menunjukkan kejayaan musuh kita menguasai negara kita secara sistematik. Ia penuh dengan unsur 'gharar' dan penipuan.
TPPA ada lah suatu perjanjian yang bakal akan mengikat negara Malaysia kepada kuasa asing Amerika menguasai negara ini dan negara yang menandatangani perjanjian ini. Inikah maksud utama mengapa Barrack Obama datang ke negara ini berkali kali?
Saya mencadangkan agar kerajaan perlu "menyemak semula kesan baik buruknya dengan mengkaji semula kandungan perjanjian Tppa yang setebal 6000 mukasurat tersebut yang sudah tentu sangat sukar di fahami oleh rakyat di negara ini, maka panggillah semua para ulama' dan umara' untuk memberi pandangan.
Saya tetap tidak akan redha perjanjian ini ditandatangi oleh pihak berkuasa sebelum rakyat di fahami dan di perhalusi nanti.
WALLAHI SAYA BANTAH TPPA!!! Noktah!!
Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
TImbalan Pesuruhjaya III
PAS Selangor

No comments:

Post a Comment