Friday, 15 July 2016

Artis Islam Usaha Kelab Malam, Apa Hukum Dalam Islam?HALAMAN HIBURAN
Awie ada usahakan kelab malam
KUALA LUMPUR – Bekas abang ipar kepada penyanyi rock kumpulan Wings, Awie memberitahu Mahkamah Tinggi Syariah di sini bahawa penyanyi itu ada mengusahakan perniagaan kelab malam di Ipoh, Perak yang disifatkan hasil yang tidak baik untuk diberi makan kepada keluarga.
 Rozana (kanan) dan abangnya, Othman ketika hadir kes perbicaraan hadanah kekal anaknya bersama Awie di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur semalam.
Othman Misbun, 41, yang merupakan pengarah sebuah syarikat penerbitan drama dan filem berkata, dia pernah pergi ke kelab malam tersebut yang dinamakan Malai Rock Station Bistro itu kira-kira empat tahun lalu.
“Saya pernah pergi ke kelab malam itu sebanyak dua kali, sekali saya memasuki kelab malam itu manakala sekali lagi saya hanya melalui kelab tersebut.
“Pada pandangan saya, bisnes yang dilakukannya (Awie) saya anggap tidak elok kerana kelab itu menyediakan arak yang haram di sisi agama apabila antara sumber itu diberi kepada anak-anaknya,” katanya di hadapan Hakim Syarie Ibrahim Deris berhubung kes hadanah (penjagaan anak) kekal di sini semalam. (Kosmo!)
Lihat sebelum ini.. 
E-Buku IH-87: Cara Fikir Salah Artis
E-Buku IH-87: Cara Fikir Salah Artis

No comments:

Post a Comment