Friday, 11 November 2016

''Trump Burger', Tawaran Baru Dari Rusia..


Burger King Rusia Tawar Menu Baharu 'Trump Burger'

KEMENANGAN Donald Trump sebagai presiden Amerika Syarikat dalam pilihan raya negara itu beberapa hari lalu menjadi perdebatan hangat dalam kalangan rakyatnya dan juga beberapa negara lain.

Meskipun ramai yang tidak bersetuju dengan kemenangannya, namun terdapat juga negara yang mengiktirafnya.
Anataranya negara Rusia yang mana presiden negara itu sendiri iaitu Vladimir Putin mengucapkan tahniah kepada Trump atas kemenangannya menerusi aplikasi Telegram.
Malah bukan itu sahaja, rangkaian makanan segera terkenal Burger King cawangan Rusia turut mengeluarkan menu baru bersempena kemenangan Trump dinamakan sebagai Trump Burger.
Menurut wakil Burger King, menu baharunya itu adalah versi Angriest Whooper bersaiz besar yang merupakan burger paling laris dijual oleh rangkaian itu.
Burger King Rusia Tawar Menu Baru 'Trump Burger'
Angriest Whooper adalah burger terpedas yang dimiliki Burger King yang disajikan dengan bawang bombai dan lada jalapeƱo bersama sos paling pedas di restoran itu.
Menu berkenaan merupakan edisi terbaru Burger King untuk peminat-peminat makanan segera rangkaiannya.
Terdahulu sebuah cafe di Moscow iaitu Roll Race telah melancarkan menu dikenali sebagai ‘US Presidential Sandwiches’ yang menampilkan calon Parti Demokrat dan Republikan sebagai nama menu baru mereka. 

No comments:

Post a Comment